Metedologia cercetarii stiintifice

Incarcat la data: 09 Februarie 2011

Autor: blanariu mirela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 51

Tip fisier: zip

Marime fisier: 70 kb

DEFINITIA CERCETARII

Dictionar: Noul dictionar explicativ al limbii romane - NODEX
 
CERCET//ÁRE ~ari f. 1) v. A CERCETA. 2) Studiu amanuntit efectuat in mod sistematic cu scopul de a cunoaste ceva; investigatie. O ~ valoroasa. 3) mil. Actiune de culegere a informatiilor despre inamic; recunoastere. ~ari secrete. [G.-D. cercetarii] v. a cerceta
Dictionar: Dictionarul explicativ al limbii romane - DEX '98


CERCETÁ, cercetez, vb. I. 1. Tranz. si refl. A (se) examina cu atentie; a (se) observa, a (se) controla. ♦ Tranz. A studia, a consulta. ♦ Tranz. A cauta. 2. Tranz. A cauta sa afle; a se informa; a iscodi. 3. Tranz. A intreba, a chestiona. ♦  (Jur.) A face o cercetare; a ancheta. 4. Tranz. (Pop.) A vizita. – Lat. circitare „a da tarcoale”.
Lucrarea stiintifica

Sunt considerate lucrari stiintifice documentele ce apartin unei tipologii variate, de la simple referate tematice ale studentilor, la tratate de specilalitate elaborate de colective academice sau rapoarte ale unor proiecte de cercetare. Enumeram aici cateva specii care apartin   stilului stiintific: recenzii, referate, lucrari de licenta, dizertatii, teze de doctorat, eseuri, articole, studii, comunicari stiintifice, compendii, publicatii seriale de specialitate, monografii, tratate, dictionare, enciclopedii, rapoarte de cercetare etc.

Lucrarile stiintifice pot fi lucrari teoretice sau prezentari ale unor cercetari aplicative sau combinari de cercetari teoretice si cercetari aplicative; pot avea un singur autor sau autori multipli si realizarea unor asemenea lucrari trebuie sa aiba in vedere specificitatea fiecarei teme dezvoltate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metedologia cercetarii stiintifice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LUCRAREDICTIONARcercetare stiintifica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan