Statul si dreptul in epoca veche

Incarcat la data: 23 Mai 2012

Autor: Bascoveanu George Laurentiu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 93 kb

Cercetarea Istoriei statului si dreptului romanesc prezinta importanta din mai multe puncte de vedere. in primul rand ea ne arata ca structura politico-juridica actuala se explica nu numai sincronic, ci si diacronic, prin legatura cauzala a succesiunii fenomenelor economice si sociale din trecut cu fenomenele din prezent, ce constituie functional premisele evenimentelor viitoare. Astfel, analizand structural si functional evolutia dreptului, putem urmari in mod concret cum functioneaza legile obiective de dezvoltare a societatii.

Studiul Istoriei dreptului si statului arata raporturile dintre legile juridice ca manifestare de vointa si legile obiective ale dezvoltarii economice.

Pe de alta parte, cunoasterea dreptului romanesc este foarte importanta pentru juristi - indiferent ca ocupa functii de stat sau asigura servicii de consultanta juridica - aceasta contribuind la formarea culturii de specialitate, juridice si nu in ultimul rand, aprecierea dezbaterilor seculare ale poporului nostru in cadrul unor institutii, toate contribuind la formarea unei stari de spirit a juristului, om de stat sau nu, pentru ca, prin activitatea sa, sa se interfereze in dinamica sociala.

In functie de epocile istorice, studiul statului si dreptului romanesc se imparte in trei mari capitole. Prima parte analizeaza elementele de drept si organizarea statala a stramosilor daco romani. In aceasta analiza vor fi descoperite elementele care au ramas prezente in organizarea statului si dreptului romanesc pana in epoca contemporana.

O a doua parte a demersului nostru o reprezinta studiul statului si dreptului romanesc in Evul Mediu,  de la primele manifestari statale pana la revolutia de la 1848. Vor fi urmarite in paralel evolutiile celor trei tari romane, elementele comune de organizare statala si ale sistemului de drept,  ca si particularitatile fiecareia in procesul de dezvoltare. Formarea statului national si a sistemului de drept modern sunt temele principale ale celei de-a treia parti a cursului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Statul si dreptul in epoca veche". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURScursuri dreptstatul si dreptulepoca veche
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...