Curs - Management financiar: concept, etape, organizare

Incarcat la data: 21 Septembrie 2010

Autor: Elena Mk

Pret: 80 credite

Numar pagini: 66

Tip fisier: zip

Marime fisier: 649 kb

Teoria financiara cunoaste o multime de definitii a activitatii si a managementului financiar financiare ca stiinta. Activitatea financiara este un punct de tangenta intre sursele de mijloace ale intreprinderii si utilizarea lor. Activitatea financiara cuprinde procesul de elaborare si implementare a deciziilor financiare in cadrul intreprinderii. Managementul financiar poate fi privita ca un ansamblu de masuri si activitati in cadrul unei organizatii si care in conformitate cu obiectivele puse contribuie la dirijarea fluxurilor financiare.

Managementul financiara in cadrul intreprinderii este responsabil de obtinerea si utilizarea fondurilor banesti de o maniera care sa duca la maximizarea valorii firmei. Iar principalul indicator al succesului intreprinderii este maximizarea continua a valorii intreprinderii si implicit a avutiei proprietarilor ei. Altfel spus aceasta practica include toate activitatile indreptate spre gestiunea cu finantele, determinate de scopurile si structura intreprinderii.

Iar rolul gestiunii financiare este de a fi un intermediar intre firma si pietele de capital, unde se afla principalele surse de bani, de a asigura continuitatea activitatilor firmei Gestiunea financiara asigura procurarea banilor necesari de pe pietele de capital, dirijeaza procesul de investire a acestor bani in active pe termen lung si curente, care apoi generand fluxuri pozitive de bani trebuie sa asigure rambursarea imprumuturilor, plata dividendelor si dobanzilor, si sursele necesare pentru dezvoltare.

Domeniul de studiu al managementului financiar cuprinde principalele teorii ale finantelor moderne, mcompartimentele analitice ale contabilitatii (analiza starii financiare a intreprinderii, analiza si gestiunea creantelor etc.) si compartimente ale teoriei gestiunii corporatiilor. Managementul financiar se prezinta ca o sinteza a finantelor, managementului firmei si contabilitatii. Managementul financiar in cadrul intreprinderii se bazeaza pe dirijarea activelor si pasivelor intreprinderii. Deosebim gestiunea financiara, pe termen scurt, a activelor si pasivelor curente si gestiunea financiara pe termen mediu si lung, a activelor si pasivelor permanente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs - Management financiar: concept, etape, organizare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Intreprinderecurs managementManagement financiar contabil
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan