Economia si gestiunea intreprinderii

Incarcat la data: 12 Mai 2010

Autor: stan sorin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Economie = cuvant provenit din grecescul oikonomia, cuvant compus din oikos si nomos (oikos = casa;  nomos = ordine) economie  semnifica operatia de a face ordine in casa ansamblul activitatilor umane desfasurate in sfera productiei, distributiei si consumului bunurilor materiale si serviciilor (DEX) stiinta care se ocupa cu studiul activitatii economice a societatii umane (NODEX) totalitatea relatiilor de productie dintre oameni care alcatuiesc baza societatii intr-o anumita epoca (DN)

Notiunea de gestiune = cuvant provenit din gestio (latina) activitatea de gospodarire, administrare administrare a bunurilor unei intreprinderi, institutii sau persoane; raspunderea pastrarii bunurilor si a manuirii fondurilor unei intreprinderi, institutii sau persoane; ansamblu de operatii privind primirea, pastrarea si eliberarea unor bunuri materiale apartinand altcuiva; totalitatea bunurilor incredintate cuiva in vederea administrarii lor (DEX)

ansamblu de operatii privind primirea, pastrarea si eliberarea bunurilor materiale dintr-o intreprindere sau dintr-o institutie (NODEX) intreprindere= celula de baza a economiei de piata

“o grupare de subunitati legale care se constituie ca o unitate organizationala de productie de bunuri, servicii comerciale sau servicii de interes social, care beneficiaza de autonomie, mai ales pentru asigurarea resurselor sale curente (definitie d.p.d.v. statistic)

“… vom denumi intreprindere executarea de noi combinatii si, de asemenea, rezultatele sale in cadrul exploatarilor (Schumpeter)

“locul unde se combina factorii de productiei in vederea obtinerii unui produs pe care-l lanseaza pe piata (F. Perroux)


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economia si gestiunea intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSGESTIUNEECONOMIEIntreprindere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...