Finantele intitutiilor publice

Incarcat la data: 11 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

In prezent, colectivitatile urbane europene se gasesc intr-un amplu proces de competitie, declansat in ultimele decenii , in cadrul caruia trebuie sa faca fata unui dublu set de exigente. Pe de-o parte, in cadrul procesului de edificare a comunitati europene unite, s-a declansat o competitie a ierarhiilor comunitatilor teritoriale.

Orase, regiuni intregi cauta sa ocupe o pozitie privilegiata in spatiul european, cu indeplinirea unor criterii unanim recunoscute. Fiecare entitate cauta sa-si impuna propria-i personalitate prin definirea identitatii si spiritul locului. Aceasta inseamna valorificarea atuurilor geografice, peisagistice, cultural istorice dar si economice si sociale.
Asa cum o persoana exista pentru ca are o identitate care o diferentiaza de altele, la fel se poate spune si despre un teritoriu, oras sau regiune, iata deviza care caracterizeaza cel mai bine actuala competitie dintre localitatile si regiunile Comunitatii Europene.

Pe de-alta parte, au crescut pretentiile cetatenilor fata de calitatea serviciilor,a prestatiei alesilor locali in general. Ei refuza sa mai fie tratati ca simpli consumatori si prefera sa fie priviti in postura de “clienti” in cadrul binomului cerere–oferta aplicat si in sectorul serviciilor publice. Aceasta pozitie modifica insasi semnificatia conceptului de serviciu public pentru care, fiecare cetatean are obligatia de a cotiza sub forma de impozite si taxe locale, ce se transforma in “servicii pentru public” ele achizitionandu-se ca orice marfa pe care alesii au obligatia sa le ofere cetatenilor electori, se modifica insasi menirea alesilor comunitatii locale, primarul si echipa sa – consiliul local – sunt pusi tot mai des in situatii specifice intreprinzatorului privat, in contextul in care, datorita geografiei politice, ei trebuie sa se supuna si unor constrangeri de natura politica sau socio-culturale.
CUPRINS
CAPITOLUL 1
Administratia publica -  prezentarea generala
1.1 Serviciile publice
1.2 Institutiile publice
CAPITOLUL 2
Bugetul de venituri si cheltuieli al institutiilor publice
2.1 Bugetul de stat
2.2 Fundamentarea veniturilor institutiilor publice
2.3 Fundamentarea cheltuielilor institutiilor publice
CAPITOLUL 3
Achizitiile publice
4.1. Elementele componente ale sistemului achizitiilor publice
 4.2 Principiile achizitiilor publice
4.3 Pregatirea documentatiei in vederea realizarii achizitiei publice
4.4 Proceduri de atribuire
 CAPITOLUL 4
Auditul intern si controlul financiar preventiv
5.1 Controlul intern al institutiilor publice
5.2 Controlul financiar preventiv al institutiilor publice
5.3 Auditul financiar intern
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Finantele intitutiilor publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTEGESTIUNEinstitutii publice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan