Intreprinderea - o abordare sistemica

Incarcat la data: 15 Martie 2010

Autor: Ariton Madalina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 381 kb

Raportat la scara evolutiei istorice, omenirea se afla brusc confruntata cu o multitudine de crize fara precedent. Dintre cvasitotalitatea acestora putem aminti pe cele mai importante cum ar fi criza demografica, criza ecologica, criza alimentara mondiala, criza energetica, criza de materii prime. Potrivit evolutiei legii entropiei potrivit careia „ordinea tinde sa se transforme in dezordine”, noile crize ale secolului al - XXI-lea isi fac aparitia alaturi de cele vechi care inca persista iar efectele lor le putem intalnii in toate colturile pamantului.

Chiar daca foarte multi specialisti, au incercat sa le analizeze separat s-a dovedit o mare greseala deoarece acestea, crizele, pot imbraca, de foarte multe ori, aspectul unor crize globale, mondiale. Pentru a identifica mai bine importanta acestui fenomen Alan Gregg supunea ca „Lumea are cancer, iar acest cancer este omul”, putand astfel afirma ca rezolvarea acestor probleme pot veni doar din partea noastra. incercarile continue de a le rezolva separat, s-au dovedit a fi iluzorii, acestea generand noi probleme; caci a combate lipsa de energie sau de materii prime prin masuri care agraveaza starea mediului ambiant poate duce, in realitate, la nerezolvarea acestora.

Se pare ca adevaratele solutii sunt interdependente, iar toate aceste crize par sa constituie, laolalta, un singur sindrom global de criza, cel al dezvoltarii lumii. Consolidarea tot mai mult a crizei survenite in dezvoltarea globala a lumii si razboiul ideologiilor de a gasi masuri eficace in vederea rezolvarii acestora pun sub semnul intrebarii premise care mult timp au fost de prima insemnatate in asigurarea si dezvoltarea societatii umane. Neintelegerea acestor noi tipuri de manifestari si evolutiile fenomenelor economice din ultimii ani, determina neintelegerea cauzelor care favorizeaza ingreunarea receptarii si intelegerii fenomenului economic. Dezvoltarea si consolidarea economilor statelor dezvoltate nu se mai poate face decat daca se porneste pe acest drum, impreuna, alaturi de tarile mai putin dezvoltate.

1. INTREPRINDEREA – O ABORDARE SISTEMICA
1.1. Necesitatea abordarii sistemice a intreprinderii
1.2. intreprinderea ca sistem de informatie /
1.2.1. Importanta informatizarii activitatilor din
cadrul unei organizatii
1.2.2. Principiile formale ale comunicarii si ale
transmiterii informatiilor in sistemele unei
organizatii
1.3. intreprinderea ca sistem de decizie
1.3.1. Sistemul de decizie: mecanismele si tipologia
deciziilor sistemului de pilotaj
1.3.2. Aspectele psihologice si teoretice cognitive ale
proceselor decizionale, problema diferentierii
obiectivelor organizatiei
1.4. intreprinderea ca sistem de productie

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Intreprinderea - o abordare sistemica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEeconomia intreprinderiiabordare sistemica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan