Intreprinderea si mediul socio-economic

Incarcat la data: 15 Martie 2010

Autor: Ariton Madalina

Pret: 50 credite

Folosire termenului de „economia intreprinderii” impune explicitarea celor doua notiuni componente, respectiv economie si intreprindere. Economia provine din cuvantul grecesc oikonomia, care semnifica operatia de a face ordine in casa.

Termenul de intreprindere provine din cuvantul francez entreprise si poate fi definit ca o organizatie autonoma care isi asigura existenta si dezvoltarea prin folosirea si comercializarea unor produse cu scopul de a obtine profit.
intreprinderea presupune existenta a patru elemente: materie prima, utilaje, munca si clienti. Exista si intreprinderi care au ca obiectiv comertul si serviciile. intreprinderea constituie componenta fundamentala a economiei. Ea reprezinta veriga de baza cu cele trei functiuni si anume, productia si vanzarea.

Relatiile dintre economie, sub aspectul ei general, si intreprindere, sunt foarte stranse, astfel incat nu este posibil de a avea idei precise asupra uneia fara a poseda cunostinte asupra celeilalte.

Economia de piata presupune un proces permanent de adaptare dar si de ruptura fata de conditiile de mediu in care coexista agenti economici diferiti. Economia furnizeaza cadrul de referinta relativ adoptat prin norme, normative si indicatori.

Cuprins

1. INTREPRINDEREA SI MEDIUL SOCIO-ECONOMIC
1.1. intreprinderea – agent economic si obiect al conducerii
1.2. Rolul intreprinderii in cadrul economiei

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Intreprinderea si mediul socio-economic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEeconomia intreprinderiimediu de afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan