Metodologia de audit financiar

Incarcat la data: 05 Mai 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Auditorul are, in cadrul auditului financiar, ca obiectiv principal de a exprima o opinie motivata asupra  regularitatii, sinceritati si a imaginii fidele a conturilor anuale care ii sunt supuse atentiei sale. Cine sunt cei interesati de situatia conturilor unei intreprinderi?  Angajatii sau investitorii (shareholders) sunt interesati de bogatia intreprinderii = dividende = valoarea de piata a actiunilor.

Angajatii sunt interesati de continuitatea activitatii intreprinderii. Statul este interesat de plata taxelor si a impozitelor.  Cine pregateste conturile anuale? Gestionarii intreprinderii (managers) sunt responsabili de pregatirea si prezentarea conturilor annuale  actionarilor(si altor parti interesate)

Cum se pot asigura actionarii ca informatia prezentata de catre gestionari in cadrul conturilor este:
corecta, exhaustiva si vizeaza perioada in care este prezentata? Auditorii sunt cei care exprima o opinie referitoare la sinceritatea    si imaginea fidela a informatiei  prezentata in conturi.

Controlul realizat  de catre auditor nu poate fi exhaustiv (auditorul nu poate controla 100% informatia
prezenta in conturi.Controlul  conturilor este realizat prin sondaj in functie de riscuri, mijloace si de costuri
angajate.

Ei trebuie sa furnizeze elemente probante necesare pentru a demonstra ca datele furnizate de catre intreprindere sunt regulate si sincere.

3.1.2    Responsabilitatea auditorului (sinteza)

Responsabilitatea auditorului consta in a exprima o opinie asupra conturilor anuale si a o exprima in
cadrul unui raport.
Responsabilitatea de a stabili conturile anuale este a conducatorilor entitatii.Acestia din urma sunt
responsabili de inregistrarile contabile    si de functionarea controalelor interne, de alegerea metodelor
contabile si de aplicarea lor, de protectia patrimoniului entitatii.
Prin urmare auditul conturilor anuale nu degaja conducatorii de responsabilitatile lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metodologia de audit financiar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMETODOLOGIEaudit financiar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...