Pasivul Bilantier

Incarcat la data: 07 Aprilie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Capitalul este inregistrat in contabilitate ca sursa proprie de finantare,cu ocazia infiintarii societatii prin inregistrarea subscrierii facute de actionari cu valori reprezentand actiuni sau parti sociale precum si cu valoarea aportului efectiv adus de acestia in natura si/sau numerar.

Capitalul social poate inregistra de-alungul activitatii desfasurate de intreprindere cresteri din profiturile obtinute,din rezervele constituite sau prin emiterea de noi actiuni sau obligatiuni. De asemenea se poate micsora pe parcursul activitatii pt acoperirea unor pierderi inregistrate,cu ocazia retragerii unor actionari,etc.

Tot sursa proprie de finantare sunt si primele legate de capital:prime de emisiune,fuziune sau/si primele de aport constitute.si trecute la capital.
Rezervele fac parte tot din categoria surselor de finantare ale intreprinderii si ele pot fi:
-legale(constituite potrivit legii)
-statutare(constituite potrivit statutului propriu al intreprinderii)
-alte rezerve

Subventiile pt investitii sunt reprezentate de sumele sau bunurile primate de la stat sau de la alte institutii guvernamentale(si care se acorda de obicei in cond extraordinare)pt inveastitii.
Tot sursa proprie de finantare este si profitul obt la sf exercitiului dupa calculul rezultatului financiar cand ventul>chelutieli.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pasivul Bilantier". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPASIVECONOMIEcontabilitate gestiune
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...