Principii de evaluarea a intreprinderii

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: tViviana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Exista un set de principii incluse in fundamentele evaluarii. Ele sunt deopotriva valabile in evaluarea afacerilor, proprietatilor imobiliare, masinilor si echipamentelor sau activelor necorporale. Cele mai importante principii de evaluare, la care se va reveni pe parcursul lucrarii sunt:

1Principiul anticiparii: valoarea provine din beneficiile viitoare anticipate care urmeaza a fi generate de proprietatea detinuta. Pe piata este normal ca investitorii sa gandeasca valoarea mai degraba in functie de beneficiile probabile si riscurile atasate unui anumit plasament de capital decat in functie de costul istoric sau costul de recreare a acelei proprietati.

2Principiul substitutiei: atunci cand pe piata sunt disponibile mai multe bunuri similare cu preturi diferite, acela care are pretul cel mai mic se va epuiza primul. Forma de manifestare a acestui principiu este cunoscuta din viata obisnuita, dar modul de nuantare in domeniul evaluarii este putin diferit, tinand seama de complexitatea proprietatilor sau afacerilor evaluate care incorporeaza mai multe “bunuri”: un activ nu valoreazamai mult decat costul de inlocuire al tuturor partilor sale componente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Principii de evaluarea a intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPRINCIPIIFirmaevaluare competente
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan