Tehnici Generale de Primire si de Comunicare Comerciala

Incarcat la data: 24 Septembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 93 kb

A vorbi despre comunicarea interpersonala este sinonim cu a aduce un omagiu cuvântului. Prin cuvinte incercam sa-i convingem de ceva pe semenii nostri si sa le determinam actiunile. Prin ele spunem ceea ce stim sau dimpotriva aflam ceea ce nu cunoastem inca. Cu ele trezim imaginatia, pasiunea, dorinta. Ne dovedim si cream solidaritatea cu ceilalti, interactionam, ne transmitem experienta vietii si o primim. Situatiile in care folosim cuvintele sunt nesfârsite la numar.
Una dintre cele mai simple definitii ale comunicarii este aceasta: prin comunicare intelegem transferul de informatie de la o sursa la un receptor, transfer care are loc prin mijlocirea unor forme simbolice ca vorbele, imaginile, gesturile. Cercetari facute la inceputul secolului trecut au ajuns la concluzia ca un om cheltuieste  70 % din timpul unei zile comunicând.  Aceasta durata de circa 11 ore poate fi impartita astfel: 9 % scriem, 16% citim, 30 % vorbim si 45% ascultam. 

 

Comunicarea este un sistem care are functii, structura si procese. Noi putem vorbi despre functia comunicarii ca un obiectiv care permite cunoasterea valorilor, scopurilor si obiectivelor mai multor persoane, astfel incât sa fie asigurata intelegerea, consensul, asupra unei probleme si o actiune coordonata. Structura comunicarii se defineste prin relatiile care exista intre elementele sale. Procesele sunt schimbarile pe care le opereaza sistemul, in cazul nostru sistemul comunicarii interpreteaza realitatea in diverse moduri si face fata confruntarilor.
Functiile generale ale comunicarii sunt in numar de trei:
- intelegerea si cunoasterea de sine si a celorlalti;
- dezvoltarea relatiilor consistente cu ceilalti;
- influentarea si persuadarea celorlalti.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnici Generale de Primire si de Comunicare Comerciala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricursuri comunicarecursuri economiecomunicare comerciala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...