Analiza conditionalitatilor specifice adoptarii monedei euro

Incarcat la data: 30 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 174 kb

Statele noi ale Uniunii Europene trebuie sa-si adapteze politicile spre indeplinirea preconditiilor in procesul de aderare la Uniunea Economica si Monetara (EMU) si, prin aceasta, adoptarea monedei euro. Astfel Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana monitorizeaza in mod regulat progresul realizat de aceste state in Zona Euro. Preconditiile necesare intrarii in EMU sunt incluse in Tratatul de la Maastricht si au in vedere ca tarile sa indeplineasca criterii sustenabile nominale de convergenta. Aceste criterii au scopul de a ajuta la crearea unei stabilitati intre statele mai vechi integrate in UE si cele care vor adopta euro.


Noile state membre incearca sa ajunga la un nivel al economiei care sa le permita realizarea procesului de convergenta la zona euro atat in termeni nominali cat si in termeni reali. Veniturile pe locuitor sunt in general mai mici in aceste state decat in membrele vechi, dar cresc rapid. De asemenea, nivelurile preturilor sunt mai mici in noile state membre si converg catre nivelurile de echilibru din Zona Euro. Pentru a se realiza aceasta convergenta este necesara fie cresterea inflatiei, fie aprecierea cursurilor nominale de schimb fata de euro.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza conditionalitatilor specifice adoptarii monedei euro". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEmoneda euro