Curs Economia politica

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2010

Autor: ioana anghel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

Economia este o stiinta care studiaza ansamblul fenomenelor economice ale societatii omenesti ce decurg din comportamentele oamenilor ce folosesc resurse limitate, cu intrebuintari alternative pentru a-si realiza teluri dinainte stabilite. insusirea cunostintelor de economie constituie atat un element de pregatire profesionala pentru viata cat si un act de cultura economica, in sensul ca permite formarea unei imagini a ceea ce trebuie sa insemne un comportament rational, in calitate de producatori sau consumatori.


Nevoile omului constituie motorul, mobilul intregii sale activitati economice si sociale. Purtatorii nevoilor sunt: indivizii, familiile, ramurile activitatii economice. in epoca moderna, aparitia dorintelor si, apoi transformarea lor in nevoi reale si consolidate reprezinta un proces foarte complicat. Satisfacerea nevoilor necesita un consum de resurse, acestea constituind premisele actiunii umane practice, care sunt utilizate, sau pot fi atrase la producerea de bunuri necesare exitentei omului si societatii. Toate resursele economice, indiferent de natura lor, sunt limitate. Datorita progresului stiintifico-tehnic resursele cresc si se diversifica dar tot limitate raman. Atunci cand resursele nu sunt folosite rational apare risipa, adica un consum prea mare de resurse pentru satisfacerea unei nevoi.


Satisfacerea nevoilor nelimitate prin utilizarea unor resurse limitate are loc pe doui cai: calea directa (autoconsumul), prin care purtatorul nevoii produce el insusi bunurile dorite cu ajutorul resurselor disponibile si, calea indirecta, cand purtatorul nevoii isi procura bunurile necesare de altii. Celor doua cai le corespund doua forme de organozare si functionare a activitatii economiei: economia naturala si economia de schimb.


Economia naturala – acel mod de organizare a activitatii economice bazat pe autoconsum, schimbul putea exista doar intamplator, sub forma trocului.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Economia politica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Economie politicacurs economie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...