Curs Economie. COSTUL DE PRODUCTIE

Incarcat la data: 10 Octombrie 2007

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

2,3 (8 review-uri)

Continutul costului. Marimea si tipologia costurilor.
Consumul  de factori de productie pentru realizarea de bunuri si  servicii  se regaseste in  pretul acestora. Calculul  costului  de productie ­ componenta a pretului se impune deoarece:  resursele sunt limitate; un cost de productie  mai  mic permite obtinerea  unui  profit  mai  mare;  asigura  mentinerea clientilor si da satisfactie actionarilor, consiliului de administratie si salariatilor.


Oricare producator  isi  pune intrebarea:  cat  costa producerea bunului asupra caruia s-a orientat sa-l realizeze.
Costul   de  productie   reprezinta  totalitatea   cheltuielilor, corespunzatoare  consumului de factori de productie, pe care agentul   economic   le efectueaza pentru  producerea  si  vanzarea de bunuri  materiale  sau prestatoare de servicii.

De aici rezulta urmatoarele: - costul de productie  este forma baneasca de exprimare a  consumului de factori materiali si umani in productia de bunuri; - costul de productie  include in sine tot ceea ce inseamna  cheltuiala (consum  de factori de productie) suportata de catre productie, atat  pentru producerea cat si pentru desfacerea lor;  - costul de productie asigura exprimarea baneasca a cheltuielilor, independent de marimea si importanta lor, permite aducerea la un numitor comun a consumurilor de factori de productie diferiti si pe aceasta baza, devin posibile masurarea si compararea lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Economie. COSTUL DE PRODUCTIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan