Curs Economie. FACTORII DE PRODUCTIE

Incarcat la data: 05 Octombrie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

3,5 (4 review-uri)

Sistemul factorilor de productie.  Caracterizare generala
Factorii  de productie pot fi  definiti  drept  ansamblul conditiilor   necesare   si  suficiente pentru  ca  orice  proces  de productie sa se poata desfasura conform scopului sau predeterminat. 
- Totalitatea  elementelor  de intrare  in procesul de productie-input.
- Delimitare conceptuala intre notiunile <F.P.> si <resurse>


<Resurse­ exprima in esenta starea de  disponibilitate  a unor  bunuri (corporale, dar si incorporale), fara  a le  asocia  in mod  univoc o anumita destinatie de utilizare, cum ar fi productia  sau consumul>  ­  au  in  raport   cu  procesul  de  productie, caracterul unui potential productiv.
- Resursele  activate  si atrase  intr-o  utilizare concreta devin factori de  productie.


Functie  de  specificul  fiecarei  categorii  de resurse s-a  stabilit  tipologia  reprezentativa a  acestor   factori ( care  sunt  intr-o  continua  extindere   si   diversificare  constituind   o preocupare pentru  stiinta economica;  W.  Petty  - precursor al  economiei   politice  clasice  engleze, afirma  <<munca  este  tatal,  iar pamântul  este  mama  avutiei>>.  J.B. Say  a  elaborat "formula trinitara"  devenita  celebra, care  definea, drept  factori  de productie: munca, pamântul si capitalul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Economie. FACTORII DE PRODUCTIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSEconomie politicaFACTORII DE PRODUCTIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan