CURS ECONOMIE POLITICA: MACROECONOMIE II

Incarcat la data: 18 Octombrie 2009

Autor: simi simi

Pret: 100 credite

1 (1 review)

Evidentierea nivelului de dezvoltare economica, a tendintelor acesteia, precum si a modului in care sunt utilizate resursele de care o tara dispune se realizeaza cu ajutorul indicatorilor macroeconomici, determinati in conditiile tarilor cu economie de piata cu ajutorul sistemului conturilor nationale (SCN).

In calculul indicatorilor se utilizeaza atributele: "intern" si "national"; atributul "intern" cuprinde produsul sau venitul creat si consumat de catre agentii economici care isi desfasoara activitatea in interiorul tarii respective; atributul "national" are in vedere apartenenta statala a agentilor economici indiferent daca ei isi desfasoara activitatea in propria tara sau in alte tari.

In functie de sistemul de evidenta si masurare utilizat, rezultatele macroeconomice se exprima prin indicatori economici specifici in forma "bruta" sau "neta". Atributul "brut", ce se confera unui indicator, are in vedere includerea consumului de capital fix in calculul productiei finale, iar atributul "net" se utilizeaza când se elimina consumul de capital fix din calculul productiei finale (amortizare).
Elementele cuprinse in conturile nationale, prin agregare, stau la baza calcularii indicatorilor sintetici.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ECONOMIE POLITICA: MACROECONOMIE II". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...