Curs Economie politica

Incarcat la data: 13 Noiembrie 2009

Autor: zamfir luminita

Pret: 100 credite

Numar pagini: 328

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2201 kb

4,2 (5 review-uri)

Stiinta economica reprezinta o componenta deosebit de importanta a sistemului de stiinte contemporane. Orice activitate economica presupune calcule economice stiintifice, o anumita tehnica de gandire economica, un anumit comportament in gestionarea resurselor si in adoptarea deciziilor, promovarea criteriului de rationalitate etc.


Definirea stiintei economice si a rolului ei in pregatirea profesionala are drept punct de plecare studierea nevoilor (trebuintelor) si resurselor, a activitatii economice, a fenomenelor si proceselor economice. Impulsul si motivatia oricarei activitati umane sunt reprezentate de nevoi sau trebuinte.


Definire, clasificare
In sens economic, nevoile umane reprezinta cerinte materiale si spirituale, de bunuri si servicii, de mediu ecologic etc. ale vietii si activitatii oamenilor. Satisfacerea lor inseamna consum de bunuri si servicii si asigura existenta si dezvoltarea purtatorilor acestor nevoi - indivizi, grupuri sociale, natiuni, societatea in ansamblul ei. in sens general, este vorba de: nevoi de consum ale populatiei (alimente, imbracaminte, incaltaminte, locuinta, transport, instruire, cultura etc.); nevoi de productie, prin a caror acoperire se asigura producerea bunurilor si serviciilor respective necesare oamenilor. In clasificarea nevoilor umane1 pot fi luate in considerare diferite criterii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Economie politica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...