Curs Economie. TIPURI DE PIETE SI MECANISME DE FORMARE A PRETURILOR

Incarcat la data: 10 Octombrie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

1 (1 review)

Piata. Tipuri de piete si mecanisme de formare a  preturilor
Plecand de la  teoria  si  comportamentul consumatorului si  a teoriei ofertei si comportamentului  producatorului, vom analiza in acest curs formarea  preturilor bunurilor de consum personal si ale bunurilor  ­  capital tehnic.     

  
1.Concurenta:  continut si functii
Forma  activa  a liberei  initiative este  manifestarea concurentei, trasatura esentiala a economiei de piata, al carei mecanism este concurential. "Concurenta  reprezinta confruntarea deschisa,  rivalitatea, dintre agentii economici vanzatori -ofertanti pentru a atrage de partea lor clientela (cumparatorii-solicitanti). Exprima,   totodata, comportamentul specific,  interesat al tuturor  subiectilor  de  proprietate, comportament ce se realizeza diferit,  in functie de cadrul concurential si particularitatile diverselor piete".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Economie. TIPURI DE PIETE SI MECANISME DE FORMARE A PRETURILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSEconomie politicapiete financiare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan