Curs Rolul problematicii de securitate in relatiile internationale

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: diago

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Ultimele aproape doua decenii ale secolului al XX-lea au avut ca principal eveniment al relatiilor internationale schimbarea modului de promovare a propriilor interese de catre Uniunea Sovietica, in paralel cu dorintele evidente ale Federatiei Ruse de a scapa din chingile liderilor de la Kremlin, care-i foloseau resursele pentru a acoperi uriasele gauri negre ale economiilor ineficiente ale celorlalte 14 republici unionale. 


Pana catre sfarsitul mileniului al II-lea, criza economico-sociala din Rusia a continuat. Evenimentele care au urmat, au condus la raporturi internationale caracteristice mai mult lumii unipolare. Rusia, nu mai era interesata de piete externe, decat in mica masura. Pentru produsele ei de export, mai ales armament, energie si materii prime, exista cerere suficienta, uneori, chiar mai mare decat oferta. Ca urmare, Rusia a renuntat, in mare masura, la implicarea in crizele internationale in care nu avea interese speciale.


Schimbarea modului de promovare a propriilor interese de catre Federatia Rusa a avut ca urmare si renuntarea la comunism, ca si doctrina de stat si la conducerea tarii de catre comunisti. Comunistii au ramas intr-un partid suficient de bine controlat pentru a nu putea accede la putere. Structurile de forta din Rusia au decis in afara cadrului ideologic. Disparitia comunismului in cea mai mare parte a fostului "lagar socialist" a facut lumea occidentala sa fie mai putin atenta la respectarea democratiei, a principiilor etalate in relatiile internationale, a umanismului, a dreptului international etc. In perioada existentei regimurilor socialiste, Lumea Occidentala fusese foarte atenta la respectarea acestora, din interesul major al obtinerii de succese in lupta impotriva comunismului, prin atragerea opiniei publice mondiale in aceasta lupta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Rolul problematicii de securitate in relatiile internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan