Curs Teoria cererii

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: Vranescu Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 384 kb

Curba cererii individuale pentru un anumit bun arata cum evolueaza cererea unui individ pentru acel bun atunci când pre!ul acestuia variaza. Pentru a o construi, putem folosi exemplul luat pentru analiza echilibrului consumatorului, reprezentat grafic în fig. 3.10. Daca vom înlocui în aceasta figura, pe ordonata, cantita!ile din bunul Y cu diferitele niveluri de pre!, Px, ale bunului X, iar pe abscisa vom lasa cantita!ile din bunul X, vom ob!ine în fig. 4.1.

O curba care descrie modul cum se modifica cererea unui individ pentru bunul X atunci când variaza pre!ul acestui bun, adica reprezentarea grafica a func!iei X = f(Px). Astfel, pentru Px = 10 u.m., cererea individului pentru bunul X corespunzatoare punctului de echilibru E1, este de 2 unita!i, ceea ce reprezinta coordonatele punctului A(2,10). Când Px scade la 4 u.m., cererea individului pentru bunul X, corespunzatoare punctului de echilibru E2, se mare?te la 5 unita!i. Astfel avem coordonatele punctului B(4,5).

Iar când Px scade la 2, cererea individului pentru bunul X, corespunzatoare punctului de echilibru E3, se ridica la 10, ceea ce se înseamna ca punctul C are coordonatele 10 ?i 2. Punctele A, B ?i C ne orienteaza doar în trasarea curbei cererii. Cu numai trei puncte, aceasta curba nu poate fi decât aproximativa. Ne ar fi trebuit un numar foarte mare de puncte de echilibru pentru a ob!ine o imagine relativ fiabila a evolu!iei cererii la varia!ia pre!ului.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Teoria cererii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIECERERIIEconomie politicaCOMPORTAMENTUL (TEORIA) CONSUMATORULUI
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...