Curs Trasaturi fundamentale ale economiei de piata

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: AnyaB

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Bunurile economice destinate satisfacerii nevoilor umane pot fi procurate prin intermediul pietei sau realizate de producatorul care le utilizeaza. in functie de destinatia bunurilor, autoconsum sau pentru satisfacerea nevoilor altor persoane, economia poate fi naturala sau de schimb.

In economia naturala, bunurile economice sunt destinate in cea mai mare parte consumului propriu al producatorului. In economia de piata bunurile sunt destinate in cea mai mare parte pietei. Economia de piata contemporana este o forma moderna de organizare a vietii economice caracterizata prin desfasurarea libera, autonoma si eficienta a activitatii in concordanta cu regulile si avantajele mecanismului pietei.

Principalele caracteristici ale economiei de piata sunt:
1) Specializarea agentilor economici in desfasurarea anumitor activitati. Consta in realizarea de catre agentii economici a anumitor activitati din multimea celor existente, ceea ce determina cresterea eficientei economice. Specializarea este o cale de crestere a eficientei economice din motive cum sunt:
- permite individului sa realizeze activitatea la care se pricepe cel mai bine;
- conduce la cresterea experientei agentilor economici;
- permite realizarea intereselor agentilor economici.
Datorita specializarii, agentii economici pot obtine avantaje absolute si relative.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Trasaturi fundamentale ale economiei de piata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PIATAECONOMIEcurs economiedrepturi fundamentale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...