Activitatea de previziune economica

Incarcat la data: 19 Martie 2012

Autor: andrei georgiana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Activitatea de previziune consta in formularea de pareri privind tendintele princip ale evolutiei siimplicatiile acestora, ceea ce permite stabilirea de masuri pt influentarea unor componente  ale sistemului  econ in sensul dorit. Termeni folositi:

1. Conjuctura are semnif  unei opinii bazate pe ipoteze si supozitii rezultand uneori din aparente sau calcule probabilistice.

2. Predictia are sensul de prezicere, de a anuntacevaceurmeazasa se intampl independent de vointanoastra, caurmare a unor forte supranaturale.

3. Prospectiva – studiu asupra viitorului in ipoteza in care acesta poate fi orientat ceea ce pp ca deciziile actuale sa fie luate in functie de ideea care se formeaza despre viitor.
 
4. Pronostic desemneaza o ipoteza referitoare la desfasurarea  viitoare a unor evenim si actiuni precum si la modul de finalizare a acestora, ipoteza care se bazeaza in mare masura pe intuitie si mai putin pe calcule probabilistice.

5. Prognozaeste o lucrare previzionala care consta in prevederea desf in perspectiva a unui fenom pe baza studierii imprejurarii si factorilor care o influenteaza.Are un grad ridicat de certitudine.

6. Planificarea consta intr-un sistem de decizii prin care se stabilesc niveluri, ritmuri si proportii ale dezv viitoare pe baza studierii cerintelor pietei si a resurselor disponib astfel incat sa rezulte o activitate eficienta.

7. Programarea consta in stab unui traseu ce conduce la realizarea obiectivului urmarit prin structurarea componentelor si ierarhizarea prioritatilor.

8. Proiectia-consta in prelungirea in viitor a traiectoriei preexistente.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Activitatea de previziune economica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriECONOMIEnotite economiepreviziunea economica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...