Conjunctura economica internationala

Incarcat la data: 24 Mai 2010

Autor: matei mihaela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

Conjunctuta economica internationala este data de principalele tendinte ce se manifesta in arealul pietei internationale, dominat in cele din urma de raportul dintre cerere si oferta. Peste acest raport, insa, se suprapun factori de ordin militar, politic, social, demografic, etc, creand astfel oportunitati pentru cei care reusesc sa-i anticipeze si sa se adapteze cu usurinta.

Probabilitatea de conservare a tendintelor actuale este diferita in functie de perioada de timp despre care este vorba astfel:
-pe termen scurt probabilitatea este de aprox. 80%
- pe termen mediu( 5 ani) este de doar 50%
-pe termen lung scade la doar 20%
Aspecte marcante in conjunctira economica internationala:
Ascensiunea Japoniei pe piata mondiala
Tranzitia tarilor din Europa Centrala si de Est
Crizele economice si financiare care se produc in mediul economic international
Dezvoltarea economica in conditiile de protectie a mediului
Cresterea rolului Chinei in economia mondiala
Elemente de politica industriala
   
Politica industriala este incercarea unui stat de a dezvolta un anumit sector prin mijloace specifice  cum ar fi: subventii, facilitati financiare, fiscale,  pregatirea resurselor umane, impunerea de bariere protectioniste care vizeaza domeniul respectiv, dezvoltarea unor centre de cercetare pentru domeniul respectiv, etc.   
   
Japonia – anii ’50-’70- agentiile guvernamentale detineau un control strict asupra alocarii resurselor putand directiona astfel mersul economiei pe diferite sectoare.
   
M.I.T.I.- Ministerul Comertului International si al Industriei- se confrunta cu o lipsa de resurse, iar consecinta a fost impunerea unor taxe vamale, contingente in incercarea de a canaliza fondurile catre industriile grele cu valoare adaugata/angajat ridicata si au retras banii din industriile intensive in forta de munca.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conjunctura economica internationala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEINTERNATIONALAcomunicare economica