Cresterea economica, dezvoltarea economica si progresul Economico-social

Incarcat la data: 07 Aprilie 2013

Autor: Razvaneanu Ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Cresterea economica inseamna, o evolutie pozitiva ascendenta atat in sens, cat si pe termen mediu si lung a economiei nationale sau asupra sistemului international mondial neexcluzandu-se insa nici oscilatiile in celalalt sens (chiar regrese), esential fiind tendinta reala de crestere pozitiva.

Cresterea economica este definite de regula ca majorarea sustinuta pe parcursul uneia sau mai multor perioade indelungate, a unui indicator de dimensiune, respective produsul global in termini reali.

Cresterea economica este asimilata, expansiunii produsului intern brut al unei tari (calculata pe locuitor) sau expansiunii productiei.

Coordonatele cresterii economice sunt urmatoarele:
1. Se deruleaza intr-un anumit cadru spatial si temporal
2. Sub aspect cantitativ rezultatele macroeconomice pot inregistra in timp cresteri, stagnari sau chiar scaderi
3. Este un proces linear iar conceptul semnificativ al cresterii economice ( cresterea economica semnifica situatia in care rezulatatele economice absolute si populatia sporesc in aceeasi proportie)
4. Un alt concept semnificativ este cresterea economica negative sau descresterea economica (situatia in care pentru o perioada scurta de timp scade nivelul agregatelor macroeconomice pe locuitor dar sunt mentinute sub control o serie intrega de corelatii fundamentale de echilibru)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cresterea economica, dezvoltarea economica si progresul Economico-social". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: cursuri economiecresterea economicacursuri macroeconomie
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...