Curiculum preturi si tarife

Incarcat la data: 25 Septembrie 2013

Autor: Elena Leanca

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39 kb

In conditiile economiei de piata succesul oricarei afaceri, entitati economice, competitivitatea produselor in mare parte depinde de cit de corect au fost stabilite preturile la produsele si serviciile oferite pe piata. Acest lucru insa nu este atit de simplu, dupa cum pare la prima vedere, deoarece preturile se afla sub influenta permanenta a unei game variate de factori de natura economica, politica, sociala, psihologica etc.

De aici rezulta ca in procesul de stabilire a preturilor, intreprinzatorul, managerul trebuie sa ia in considerare toti factorii, care pot influenta nivelul pretului pentru un produs sau serviciu concret si sa stabileasca un asemenea pret care sa-i asigure realizarea obiectivelor stategice si tactice.

Spre regret, o mare parte din intreprinzatorii din Republica Moldova nu dispun de cunostintele necesare teoretice si abilitati practice in domeniul stabilirii preturilor. Drept consecinta, se comit greseli, care conditioneaza pierderi nejustificate, incapacitate de plata, uneori aceasta este principala cauza a falimentului entitatii economice.

Obiectivele disciplinei constau in formarea abilitatilor de determinare a marimii pretului prin aplicarea diferitor metode in functie de conditiile concrete de activitate a intreprinderii, elaborarea strategiei de pret, precum si aplicarea diferitor tactici de stimulare a vinzarilor in vederea realizarii obiectivului de maximizare a profitului.
Importanta cursului „Preturi si tarife” este determinata de necesitatea pregatirii specialistilor cu abilitati si cunostinte in domeniul dat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curiculum preturi si tarife". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuripreturi si tarifecurs economie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...