Curs 1 Economie Europeana

Incarcat la data: 03 Noiembrie 2013

Autor: Razvaneanu Ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

De la 6 state initial (Germania federala, Italia, Franta, Belgia, Olanda si Luxemburg) in acest an comunitatea europeana a ajuns la 27 de membrii. Comunitatea europeana a exercitat o putere de atractie considerabila asupra continentului european in special a celor din europa centrala si de est apoi extinzandu-se spre nord si sud.

La 1 mai 2004 uniunea europeana numara 25 de state regrupand aproximativ 455 milioane locuitori, ulterior Romania si Bulgaria s-au regrupat langa cele 25 de state. Prima extindere a avut loc la 1 ianuarie 1973 prin intrarea Mari Britanii, Irlandei si Danemarcei, tratatele de aderare ale celor 3 state s-au semnat inca din 22 ianuarie 1972.

Marea Britanie inca din anul 1950 incerca sa treaca la o constructie comunitara, dar a refuzat pana in 1973 sa se alature acestui proiect, iar Norvegia care urma sa faca parte din comunitatea europeana odata cu Marea Britanie, Irlanda si Danemarca la 1 ianuarie 1973 a refuzat aderarea printr-un referendum organizat in septembrie 1972.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 1 Economie Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieeconomie europeana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...