Curs 2 Economie Europeana

Incarcat la data: 03 Noiembrie 2013

Autor: Razvaneanu Ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Economia europeana este ramura economiei care se refera la constructia europeana si la procesul de integrare impulsionat de tratatul de la Roma (1957). Constructia economica europeana care a demarat cu adevarat la sfarsitul anilor 1950, nu s-a desfasurat conform unui proces regulat tinzand treptat la integrarea totala.
   
Istoria europei comunitare este marcata de salturi inainte cum sunt cele care au insotit semnarea tratatului de la Roma in 1957, si actului unic in 1986-1987.
   
Unghiul de abordare nu este politic, ci economic. Istoria comunitara este abordata prin punere in perspectiva a diferitelor proiecte economice:
Cel al pietei comune 1957
Cel al sistemului monetar european (1960)
Cel al pietei interne (1993)
Pt a arata continuitatea si inflexiunile demersului.

Piata comuna initial si exclusiv centrata pe piata nu a cunoscut decat usoare inflexiuni de a lungul a 3 decenii. Actul unic combina un proces economic ambitios de crearea a unei veritabile piete interne cu inovatii institutionale decisive.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 2 Economie Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieeconomie europeana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...