Curs 3 Economie Europeana

Incarcat la data: 03 Noiembrie 2013

Autor: Razvaneanu Ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Abordand problema crearii pietei unice ca o componeneta esentiala a procesului de integrare economica reliefeaza 2 principii pe care tarile participante la acest proces este necesar sa le cunoasca si insuseasca:

Procesul de integrare nu trebuie sa fie inteles si insusit deocamdata in termeni restrictivi ai regionalismului, deoarece nu se poate concepe la momentul actual o politica regionala de sine statoare. Aceasta deoarece este inca necesara pentru actuala etapa sa se faca apel la puterea de organizare nationala, la parghiile nationale de dezvoltare economica. Ca urmare se apreciaza ca v-a continua favorizarea zonelor si tarilor dezvoltate in detrimentul celor ramase in urma nefiind intrunite conditiile materiale pentru egalizarea nivelului de dezvoltare a tuturor economiilor nationale cuprinse in zona integrala.

Oricat de adancit ar fi procesul integrarii, integrarea si realizarea pietei unice nu trebuie deocamdata inteleasa in sensul abolirii totale a frontierelor nationale ale statelor si al largirii comunitatii de interese in teritoriul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 3 Economie Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieeconomie europeana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...