Curs macroeconomie

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2011

Autor: diana elena

Pret: 80 credite

Numar pagini: 105

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1026 kb

Curs Macroeconomie

 

1.1. Rezultatele macroeconomice. Contabilitatea nationala
Rezultatele macroeconomice sunt iesirile (realo-monetere) din activitatile agentilor economici agregati, pe care piata le valideaza, societatea recunoscand utilitatea acestora de a satisface multitudinea nevoilor sociale. Aceste rezultate sunt inregistrate si masurate de catre institutii specializate, cunoasterea si analiza evolutiei lor avand o semnificatie practica deosebita pentru adoptarea deciziilor de politica macroeconomica.

 

De asemenea, pe baza lor se efectueaza comparatii internationale, privind potentialul economic, eficienta si competitivitatea bunurilor economice produse in diferite tari ale lumii contemporane, se stabileste locul fiecarei tari in ierarhia economiei mondiale.


Rezultatele macroeconomice se masoara sub aspectul existential (fizic) si valoric-monetar.in fiecare tara, rezultatele macroeconomice se fundamenteaza pe o anumita conceptie teoretico-metodologica privind sursele si mecanismele obtinerii acestor rezultate. tarile cu economie de piata moderna pun la baza masurarii rezultatelor macroeconomice teoria remunerarii factorilor de productie, in functie de care s-a elaborat Sistemul Conturilor Nationale (SCN).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs macroeconomie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MACROECONOMIE