Curs Microeconomie anul I

Incarcat la data: 06 Iulie 2010

Autor: Profir Marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 47 kb

Cantitatea devalorizeaza unitatea. 80% din averea mondiala este gestionata de. Stiinta economica este acea ramura a stiintelor umane care ne inarmeaza cu capacitatea de a gestiona bine resursele pentru a asigura existenta si bunastarea. Bunastarea este o situatie de satisfactie.Stiinta economie a fost generata ,dezvoltata de partea nordica a planetei ,de europeni . Resursele reprezinta elementele materiale care asigura existenta ,acopera nevoiile . R < N Resursele se limiteaza Nevoiile se maresc pe masura sporirii numarului la planeta populatiei care creste continuu(progresie aritmetica) (progresie geometrica)Existenta raritatii a generat stiinta economica. Exista o lege a raritatii :Resursele nu corespund ca nivel si structura cu nivelul si structura nevoiilor . N>RNevoiile sunt de grade diferite :


1. nevoi primare –fiziologice ,biologice care implica satisfacerea cu orice pret;


2. nevoi secundare –evolutia spirituala ,sa inveti, sa te perfectionezi,cerinte legate de societate ;


3. nevoi de placere,de satisfactie suplimentara


Curs Microeconomie


Orice individ,institutie are mai multe variante de echilibru relatia resurse-nevoi sau pentru a realiza egalitatea .Alegerea variantei optime implica sacrificarea celorlalte variante .


Valoarea sacrificiului se numeste cost de oportunitate .Costul de oportunitate este expresia valorica a variantei sacrificate pentru pentru a obtine o alta varianta .Costul de oportunitate este valoarea sau costul alegerii .Problema de fond este sa reduca costul raritatii ,inseamna o reducere a costului alegerii .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Microeconomie anul I". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs economieanul 1microeconomie