Economia de piata

Incarcat la data: 09 Noiembrie 2011

Autor: alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12530 kb

5 (1 review)

Economia de piata corespunde unei trepte superioare de dezvoltare a economiei de schimb, generalizarii acesteia. Intuind aceasta tendinta de generalizare a economiei de schimb, ca forma universala de organizare si desfasurare a activitatii economice, teoria economica s-a preocupat inca din perioada economiei politice clasi 12312s1811m ce sa fundamenteze modele de organizare si functionare apte sa ofere rezolvari problemei economice generale determinate de legea raritatii resurselor, a bunurilor in general.

 

Pe aceasta baza au fost elaborate (conceptualizate) sistemele economice ca tipuri de organizare si reglare a activitatii economice. In esenta, este vorba despre modul in care mecanismele de functionare si adoptare a deciziilor asigura coerenta solutiilor cu privire la: ce se produce?; cit se produce?; cum se produce? (cu ce resurse si in ce combinatii de factori de productie)?; pentru cine se produce (cum sa asigure accesul persoanelor la bunurile produse). Modalitatile concrete prin care se dau raspunsuri la aceste intrebari ce decurg din problematica economica generala, sunt sintetizate sub forma a doua modele teoretice de organizare si functionare a economiei de schimb.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economia de piata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEECONOMIE DE PIATASisteme