Economie Generala

Incarcat la data: 03 Decembrie 2013

Autor: Alice Georgiana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 307

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5265 kb

In analiza activitatii economice se porneste de la om si nevoile sale. Notiunea de nevoie sau de trebuinta umana desemneaza, in acceptiunea cea mai generala, sentimentul de privatiune acompaniat de dorinta de a o face sa dispara. Lipsa sau privatiunea desemneaza nevoia inca nesatisfacuta; ea naste dorinta ca stare psihologica a celui care crede ca ii lipseste ceva. Pe plan economic, sentimentul privatiunii conduce la a dori un bun material sau serviciu.


Nevoile umane constituie impulsul tuturor activitatilor umane, iar satisfacerea lor - scopul acestora.

NEVOILE UMANE sunt preferinte, dorinte, resimtiri, asteptari ale oamenilor de a avea, de a fi, de a sti si de a crede, respectiv de a-si insusi bunuri, toate acestea fiind conditionate si devenind efective in functie de nivelul dezvoltarii economico-sociale (conditionare obiectiva) si de nivelul de dezvoltare a individului (conditionare subiectiva).

Nevoile umane se caracterizeaza prin anumite trasaturi, fiecare caracteristica reflectand, in fapt, un principiu economic esential:

a) sunt nelimitate ca numar- aparitia de noi trebuinte pe masura satisfacerii celor vechi si in continuarea lor ;
b) sunt limitate in capacitate- satisfacerea unei anumite nevoi presupune consumarea unei cantitati date dintr-un bun ceea ce face ca intensitatea resimtirii unei nevoi sa scada;
c) sunt concurente- unele nevoi se extind in detrimentul altora, ca se inlocuiesc, se substituie intre ele ;
d) sunt complementare- adica evolueaza in sensuri identice;
e) orice nevoie se stinge momentan prin satisfacere

RESURSELE ECONOMICE reprezinta totalitatea elementelor si imprejurarilor utilizate - direct sau indirect - sau utilizabile ca premise la producerea si obtinerea de bunuri economice.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economie Generala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieEconomie generala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...