Economie: Recuperarea si refolosirea materialelor

Incarcat la data: 26 Mai 2012

Autor: burtea mariana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Una dintre cele mai importante probleme ale timpurilor noastre o constituie complexitatea raportului existent intre om si natura, opozitia dintre activitatea umana si echilibrul natural. Dimensiunea planetara a impactului uman asupra mediului se datoreaza dezvoltarii tehnicilor extractive si de prelucrare perfectionate si exploziei demografice din ultimele decenii care a marit cererea de bunuri de consum.
 
La scara globala au aparut o serie de restrictii in privinta resurselor materiale , ceea ce a facut ca reciclarea acestora sa devina o necesitate obiectiva. Chiar daca nu se poate vorbi de o epuizare absoluta a resurselor naturale si energetice, trebuie luata in considerare tendinta de reducere a continutului util al rezervelor si de crestere din aceasta cauza a eforturilor financiare, energetice si tehnologice pentru introducerea acestora in circuitul economic.

Importanta activitatii de reciclare a crescut in ultimul timp datorita dificultatilor crescânde de producere a resurselor naturale si energetice, precum si a manifestarii unor grave dezechilibre ecologice. 

Pornind de la observatia ca un om cu speranta de viata in jur de 80 de ani consuma in acest interval pentru nevoile sale:

  • 225 mil. litri apa;
  • 21.000 tone de petrol;
  • 200 tone otel;
  • 600 tone ciment;
  • 1000 copaci

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economie: Recuperarea si refolosirea materialelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economienotite de curs
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...