Evaluarea intreprinderii

Incarcat la data: 22 Aprilie 2012

Autor: tirdea viorica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 180 kb

Afacerea reprezinta o activitate, organizata in cadrul unei structuri, scopul principal fiind capatarea profitului. Afacerea imbraca o forma organizatorico-juridica in cadrul unei intreprinderi. Intreprinderea, dorind sa ocupe o nisa concreta pe piata, sa prospere in lupta concurentiala, sa-si evidentieze specificul sau, creeaza, formuleaza si inregistreaza niste elemente specifice cum ar fi nume de firma (sigla, emblema). Firma este denumirea specifica a afacerii care activeaza intr-un domeniu economic concret.

Ca orice marfa, afacerea poseda o utilitate pentru cumparator. In primul rand, ea trebuie sa  aduca venituri proprietarului. Ca si orice alta marfa, utilitatea afacerii apare in urma utilizarii sale. Daca afacerea nu aduce venit proprietarului, ea isi pierde utilitatea si va fi vanduta. Daca alta persoana observa in aceasta afacere noi modalitati  de utilizare, atunci afacerea devine din nou marfa. Acest lucru este valabil si pentru intreprinderi si pentru firma.

Crearea unei afaceri necesita anumite cheltuieli prealabile. Utilitatea si cheltuielile sunt elementele de baza care stau la baza valorii afacerii. Astfel, afacerea, in calitate de activitate concreta, intreprinderea si firma, in calitate de forma sa organizatorica, satisfac necesitatile proprietarului in venituri, pentru capatarea carora s-au cheltuit anumite resurse.

Afacerea, intreprinderea si firma detin toate calitatile marfii si pot fi obiecte ale vanzarii – cumparari. Insa sunt marfuri specifice. Specificul determina principiile, abordarile, metodele si procedeele evaluarii.
a intreprinderii cursul intreg

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Evaluarea intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieevaluarea intreprinderii
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...