Istoria economiei

Incarcat la data: 22 Mai 2013

Autor: Ene Nicolae

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Procesele inregistrate in industrie au determinat modificari cantitative structurale si calitative in repartitia si utilizarea factorilor de productie, in infrastructura, in rel. comerciale si in activitatea de consum.

Transporturile
Au fost impulsionate de dezvoltarea industriei prin producerea mijloacelor de transport mai performante cu o capacitate de transport mai mare  si cu o viteza de deplasare mai mare. Aceasta a permis transportarea intr-un timp mai scurt a unor cantitati mai mari de marfuri determinand reducerea costurilor unitare la randul lor dezvoltarea transporturilor a impulsionat dezvoltarea industriei prin deplasarea mai eficienta a factorilor de productie si a produselor catre locurile de vanzare. Dezvoltarea cea mai insemnata au inregistrat-o  transporturile feroviare.


Transporturile feroviare

S-au construit mii de km. De cale ferata si a crescut in mod deosebit productia de locomotive si vagoane . La nivel mondial in Anglia in sec 19 existau peste 280 de intreprinderi producatoare de locomotive si vagoane . Societatile din acest domeniu au devenit in scurt timp deosebit de profitabile.

In majoritatea tarilor europene statul s-a implicat activ in dezvoltarea transporturilor feroviare participand cu o cota insemnata la capitalul societatilor din acest domeniu. In SUA dezvoltarea transporturilor feroviare s-a facut numai pe baza capitalului privat, societatile respective erau organizate ca S.A. iar actiunile lor se vindeau la cursuri foarte ridicate la bursele de valori obtinand profituri mult mai mari decat societatile industriale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria economiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economieistoria economiei
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...