Macroeconomia

Incarcat la data: 28 Martie 2013

Autor: Mihaela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 86

Tip fisier: zip

Marime fisier: 74 kb

Pentru evidentierea rationalitatii activitatii economice si determinarea eficientei utilizarii factorilor productivi, este necesara cuantificarea si masurarea rezultatelor obtinute, atat la nivel microeconomic, cat si mezo si macroeconomic. Daca rezultatele microeconomice reliefeaza activitatea desfasurata de diferiti agenti economici la nivelul unitatilor economice, rezultatele mezoeconomice se refera la activitatea desfasurata la nivelul ramurilor si al unor zone teritorial-administrative.
 
Rezultatele macroeconomice (la nivelul economiei nationale) reprezinta iesirile din activitatile agentilor economici
agregati, pe care piata le valideaza, iar cunoasterea si analiza evolutiei lor are o semnificatie practica deosebita. Astfel, pentru agentii economici, rezultatele macroeconomice constituie punctul de plecare pentru luarea deciziilor privind orientarea viitoare a atragerii si utilizarii factorilor de productie, stabilirea dimensiunii, structurii si calitatii ofertei si cererii de bunuri economice.
 
De asemenea, pe baza lor se efectueaza comparatii internationale privind potentialul economic, eficienta si competitivitatea bunurilor economice produse in diferite tari, se stabileste locul fiecarei tari în ierarhia economiei mondiale. Masurarea economica a rezultatelor macroeconomice se fundamenteaza pe o anumita teorie si conceptie metodologica, specifica tarilor cu economie centralizata (planificata) si, respectiv, cu economie de piata.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Macroeconomia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economiemacroeconomia
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...