Numerarul si cardurile

Incarcat la data: 03 Aprilie 2012

Autor: ismana emilia

Pret: 50 credite

Numerarul in circulatie este constituit din bancnotele si monedele metalice aflate la agentii economici si persoane fizice.

Bancnotele sunt titluri de credit emise de Bancile Centrale prin care acestea se obliga sa restituie la prezentare valoarea nominala a lor. Bancnotele au avut o evolutie istorica bogata in cursul careia, la inceput, restituirea se facea sub forma convertibilitatii in aur sai devize.

Bancnota a ramas un titlu de credit, dar, in fapt nimeni nu recurge la restituire. Ea trece din mana in mana ca un titlu de credit, fiecare participant la circuitele valorice fiind deplin incredintat ca va realiza valoarea bancnotei respective prin cumpararea unei marfi, plata unei datorii, depunere la banca, etc.

Monedele sunt piese de metal de forma circulara ce se utilizeaza din cele mai vechi timpuri. in trecut erau confectionate din metale pretioase, aur sau argint, formand asa-zisa moneda cu valoare intriseca.

Azi monedele sunt confectionate din aliaje comune, de regula neferoase, servind ca moneda divizionara, asigurand expresia monedei pt valorile fractionare al unitatilor monetare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Numerarul si cardurile". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs economienumerarul si cardurile
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...