Piata monetara - inflatia si hiperinflatia

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Piata monetara este o piata a capitalurilor pe termen scurt si foarte scurt. Este o piata localizata, tranzactiile se incheie prin telefon, fax, telex. Piata monetara se deruleaza in principal la bancile care creeaza moneda, de la care se pot procura disponibilitatile necesare pentru a face fata fluxurilor de plati. De aceea se poate spune ca piata monetara este o piata a monedei centrale, adica a biletelor de banci, a numerarului in general si a disponibilitatilor in cont create la banca de emisiune.
 

Piata monetara este caracterizata de cererea si oferta monetara. Oferta monetara mai este considerata masa monetara in economie. Echilibrul pe piata monetara se stabileste in conditiile cind cererea de bani (L) este egala cu oferta de bani (MS).
      
Operatiunile pe piata monetara le efectueaza Banca Nationala prin instrumentele politicii monetar-creditare. Totodata pe piata monetara activeaza bancile comerciale care au relatii cu agentii economici, persoane fizice si juridice, trezoreria statului, casele de titluri. Operatia pe piata monetara cu termenul cel mai scurt este acordarea unui titlu de imprumut a unei sume de bani pina la ora 12 a zilei urmatoare. Termenele pentru care se acorda creditele s – au prelungit de le 24 de ore pina la 18 luni, cum rezulta dintr-o practica mai veche italiana pina la perioade cuprinse intre o zi si 7 ani sau chiar 10 ani, cum atesta practica si literatura franceza.
 
Piata monetara este un mecanism important in sistemul monetar si financiar al unei tari. Ea este locul interventiilor bancii de emisiune asupra lichiditatilor bancare.
 
Complexitatea relatiilor din cadrul pietei monetare conduce la segmentarea ei specifica, functie de diversitatea fireasca a unor laturi ale procesului de modernizare si angajare a capitalurilor disponibile. Astfel, functionalitatea generala a pietei creditului este asigurata prin activitatea unor piete componente, avind fiecare in parte participanti si operatiuni specifice. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Piata monetara - inflatia si hiperinflatia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEINFLATIAPIATA MONETARA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan