Previziuni economice

Incarcat la data: 01 Mai 2012

Autor: Luca Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 446 kb

Analiza este o metoda generala de studiere a fenomenelor si proceselor din natura si societate. Astfel, analiza apare ca o metoda generala de studiere a fenomenelor si proceselor din natura si societate.

Potrivit Dictionarulul explicativ al limbii romane termenul de analiza provine din limba franceza “analyse”, cu sensul de “metoda stiintifica de cercetare care se bazeaza pe studiul sistematic al fiecarui element in parte; examinarea amanuntita a unei probleme”.

Dupa Le Petit Larousse, termenul de analiza provine din limba greaca unde “analisis” semnifica desfacerea intregului, “studiu elaborat in vederea diferentierii elementelor care compun intregul, a determinarii sau explicarii raporturilor dintre acestea sau cu intregul”.

Analiza economico-financiara poate fi privita din trei perspective:

  • metoda de cercetare – analiza este operatiunea logica de descompunere a unui intreg in elementele sale componente pentru a permite descoperirea factorilor si cauzelor de influenta, a legaturilor de cauzalitate, precum si explicarea modului de formare si desfasurare a fenomenelor cercetate.
  • disciplina de studiu – analiza economico-financiara consta intr-un ansamblu de concepte, metode tehnici si instrumente care asigura tratarea informatiilor referitoare la un agent economic si la mediul sau, pentru cunoasterea situatiei economico-financiare si a starii de performanta, in vederea identificarii posibilitatilor de imbunatatire a acestora.
  • activitate practica - analiza economico-financiara este un proces complex de cunoastere a modului de utilizare a resurselor umane, materiale si financiare, precum si a factorilor si conditiilor care influenteaza fenomenele si procesele care se desfasoara la nivelul agentilor economici, in vederea identificarii posibilitatilor de ameliorare a situatiei acestora si pentru a oferi solutii managerilor pentru fundamentarea deciziilor
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Previziuni economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEnotite de curspreviziuni economice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan