Aplicatii discipline sportive de iarna

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: valentin jianu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Generalitati: aparitia schiului,tipuri de schi,forma de deplasare, forme de relief abordate, natura zapezii, caracteristici ale materialelor de schi. Procesul de invatare a schiului:continuturi, metode, principii,mijloace de actionare, aptitudini si abilitati, parametri fiziologici, factorul uman, factorul material.

Mijloace de actionare ajutatoare: Exercitii de alergare; Exercitii de mobilitate si echilibru; Exercitii de forta; Exercitii de mers si intoarceri

Tehnica schiului: Scoala italiana:tehnici de schi-descriere; Aplicati pe schiuri-comentarii. Procedee tehnice de deplasare pe schiuri (mersul, alergare, coborarea directa, coborarea oblica, franari, ocoliri, formatii, modalitati de urcare-imagini si descriere).

Lectia de schi: tipologie, structura, continuturi; Identificarea si evaluare continuturilor, functie de varsta si nivelul de pregatire al participantilor; Pregatirea generala si specifica; Metode, principii, sisteme de evaluare; Graficul de efort (programarea efortului in lectie)

Tehnica mersului si a intoarcerilor: Mers alternativ; Mers cu un pas si impingere simultana; Mers cu 2-4 pasi si impingere simultana; Mers cu impingere simultana; Pasul de patinaj; Pas cu patinaj si impingere  Intoarcere la stanga,dreapta, stanga(dreapta) imrejur

Tehnica urcarilor: Drept;oblic; In trepte; In foarfeca.Tehnica de coborare; Coborare directa; Coborare oblica; Coborare in trepte;  Coborare in derapaj.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aplicatii discipline sportive de iarna". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAPLICATIIEDUCATIE FIZICAdiscipline socio umane
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan