Canotajul romanesc

Incarcat la data: 27 Aprilie 2010

Autor: valentin jianu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 72 kb

Diferite surse istorice sustin faptul ca practicarea intrecerilor in sporturile nautice in Romania a debutat in secolul trecut, cand  anual ,la inceputul toamnei,se organizau la initiativa viceconsulului englez,  Regatele de la Sulina ,aflate sub patronajul Comisiei Europene a Dunarii (1856 ).
              
Regatele se desfasurau intre barci si baleniere cu 2,4 sau 6 rame pe distante de 1000m si 2500m. In cronica acelor vremuri gasim stirea ca in anul 1864, tineri studenti din Timisoara, intorsi de la studii din strainatate, au infiintat,prima asociatie de canotaj ,numind-o metaforic “Societatea de luntrisoare “careia i se va adauga  AS Regata,ambele impulsionand practicarea canotajului pe canalul Bega ( “Enciclopedia educatiei fizice si sportului din Romania “ ).         
           
In anul 1879 ia fiinta Societatea de Gimnastica din Arad, care in 1880 isi extinde activitatea prin infiintarea sectiei de canotaj. Tot la Arad, in acelasi an ia fiinta Clubul Muresul iar in anul 1909 se infiinteaza clubul Regata Arad .In 1894,reprezentantii AS Muresul se vor situa pe locul al doilea la regata internationala de la Szeged.
          
Ca la orice inceput, greutatile au fost mari. Ambarcatiunile rudimentare pe care le aveau in dotare erau adapostite intr-un sopron de lemn pe malul canalului Bega. Mai tarziu, in anii 1910 -  1912, se va construi un pavilion. Evident,inceputurile canotajului in Romania se afla in Banat.Cealalta cale prin care canotajul patrunde in spatiul sportiv al Romaniei este cea urmata de militarii garnizoanelor de la Sulina si Constanta .Anual la inceputul toamnei se vor organiza “Regatele de la Sulina”.
          
La infiintarea FSSR in 1912,se constata ca in componenta acestui for sportiv exista si o comisie de canotaj,care din lipsa de activitate se va desfiinta in 1914.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Canotajul romanesc". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSEDUCATIE FIZICARange Rover Sportumorul romanesc
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan