Cercurile olimpice

Incarcat la data: 24 Iunie 2010

Autor: Iordache Emil

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

5 (1 review)

Cele cinci cercuri olimpice inlantuite reprezinta emblema Jocurilor Olimpice, fiecare avand alta culoare: albastru, galben, negru, verde si rosu. Cercul albastru este asezat sus in stanga iar celelalte sunt asezate astfel: cercul galben in partea inferioara uneste cercul albastru si negru; tot in partea inferioara este situat si cercul verde, care uneste cercurile negru si rosu. Acestea plus fondul alb reprezinta cele sase culori care contribuie la alcatuirea drapelelor tuturor natiunilor, iar inlantuirea lor reprezinta, conform ideii lui Pierre de Coubertin, infratirea celor cinci continente ale lumii.

Au fost Jocurile Olimpice antice mai bune decat ale noastre? Mai corecte si mai cinstite? Mai mult despre sport si mai putin despre bani? Sunt Jocurile Olimpice moderne mai discriminatorii din punct de vedere sexual? Mai politice? Ne-am abatut de la idealul olimpic antic?

Pe timpul desfasurarii olimpiadei poate ca ati auzit publicisti, critici, comentatori si chiar atleti, cum ca Jocurile Olimpice sunt prea comerciale, prea politice, prea profesionale. Ori ca arbitrajul este prea nationalist.

Este usor sa afirmi ca Jocurile Olimpice antice erau diferite, ca atletii greci antici erau curati la minte si trup, ca ei se antrenau si concurau nu din alt motiv decat pasiunea pentru exercitiile fizice, de dragul competitiei si in onoarea zeilor lor.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cercurile olimpice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSOLIMPIADAEDUCATIE FIZICAcercuri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan