CURS EDUCATIE FIZICA SI SPORT: TINEREA, PRINDEREA, PASAREA MINGII

Incarcat la data: 16 Octombrie 2009

Autor: Iulia Andreea

Pret: 100 credite

Intre prindere si aruncare, mingea se tine cu una sau cu doua maini, dar nu mai mult de trei secunde, asa, cum prevede regulamentul de joc.

Tinerea cu o mana poate fi:
- prin apucare - jucatori cu mana mare si degetele lungi;
- in echilibru - jucatori cu mana mica.
Acest procedeu este foarte des utilizat pentru ca el precede toate aruncarile la poarta. Se va avea in vedere ca degetele si podul palmei sa fie in contact cu mingea. Pentru aceasta degetul mare va fi mai apropiat de degetul aratator.

Tinerea cu doua maini se face  astfel:
- pentru mingi prinse mai sus de nivelul coapsei - cu degetele orientate in sus si rasfirate pe minge, degetele mari apropiate.
- pentru mingi prinse sub nivelul genunchiului - cu degetele orientate in jos si rasfirate pe minge, degetele mari spre exterior(departate).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS EDUCATIE FIZICA SI SPORT: TINEREA, PRINDEREA, PASAREA MINGII". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.