Curs Teoria Educatiei Fizice si Sportului

Incarcat la data: 12 Noiembrie 2009

Autor: claudiu

Pret: 100 credite

Numar pagini: 73

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1472 kb

5 (2 review-uri)

Cultura  fizica - parte a culturii universale. Cultura universala ca ansamblul de valori materiale si spirituale acumulate de societate de-a lungul timpului cuprinde si cultura fizica. Aceasta este considerata un domeniu foarte complex al vietii sociale care cuprinde rezultatele gandirii concretizata in categoriile de baza, termenii specifici, cadrul normativ, institutiile, baza materiala, etc.

Culturii fizice i se subordoneaza cunostintele teoretice si achizitiile practice, dar si educatia ca proces fundamental la nivelul societatii. Educatia fizica si sportul completeaza aria culturii unui popor, favorizeaza largirea cunoasterii omului si face posibila inscrierea de noi valori in ansamblul culturii universale. Valori certe constituie performantele sportive, recordurile, elementele si procedeele tehnice (ca modele ideale).


Prin complexitatea sa acest domeniu se preteaza la o abordare multi-, pluri- si interdisciplinara, fiind de fapt, expresia unei insumari de discipline stiintifice care abordeaza domeniul nostru, din puncte de vedere specifice pentru fiecare in parte.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Teoria Educatiei Fizice si Sportului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.