Cursuri BTK

Incarcat la data: 22 Mai 2012

Autor: alexeunu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 130

Tip fisier: zip

Marime fisier: 615 kb

Fara cunoasterea legilor fizice, care stau la baza staticii si cinematicii, orice activitate in care sint implicate functiile organismului uman, si in special functia de miscare, esueaza. Aceasta este ratiunea pentru care voi prezenta, in cele ce urmeaza, cele mai importante notiuni si legi fizice, care guverneaza miscarea.

Mecanica miscarii

Mecanica este - dupa Muler si Gräfe (1978), stiinta despre miscarea corpurilor sub influenta fortelor. Fortele actioneaza peste tot, chiar daca rareori nu sunt sesizate direct de catre noi. Miscarea este deci un proces elementar specific tuturor fiintelor, de aceea mecanica ocupa o pozitie centrala in cadrul kinetologiei medicale.
       
Legile lui Newton

Fizicianul englez Newton a stabilit o serie de legi pentru notiunile de: masa, gravitatie si acceleratie, care stau la baza recuperarii, chiar daca importanta lor nu este constientizata imediat in timpul tratamentului.
       
I - Principiul inertiei

Orice corp isi mentine, pe baza propriei mase, starea de repaus sau de miscare rectilinie uniforma, numita inertie, atata timp cat asupra sa nu actioneaza o forta, care sa-i modifice aceasta stare.

Inertia unui corp este direct proportionala cu masa lui. Cu cat este mai mare masa, cu atat creste inertia, dar si forta care va modifica aceasta stare.
In recuperare aplicam deseori acest principiu. Astfel, muschii cu forta scazuta, desi se pot contracta, nu pot invinge inertia membrului asupra caruia actioneaza.
In acest caz, kinetoterapeutul va fi nevoit sa initieze miscarea si sa determine muschiul slab sa o mentina.

Odata ce miscarea a fost initiata, pacientul va putea nu numai sa o mentina, aplicand in continuare o forta, pe directia miscarii realizate, ci va fi capabil sa o opreasca, prin contractia muschiului antagonist sau incetarea contractiei grupului muscular agonist.
 
Forta este cauza modificarii starii de repaus sau miscare a unui corp.
Dupa efectele induse fortele sunt: statice si dinamice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cursuri BTK". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCursuriEDUCATIE FIZICAcursuri btk
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...