Incalzirea la grupele de incepatori in Stilul Shotokan

Incarcat la data: 20 Mai 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 213 kb

Odata cu lumina adusa de Revolutia din 22 Decembrie1989  si Artele Martiale Romanesti au revenit din obscuritate, anterior ele practicandu-se  in ilegalitate in epoca comunista, folosind spatii necorepunzatoare fiind mereu hartuiti de aceeia care nu vedeau decat latura de lupta fizica, atribuind puternice nuante de violenta, probabil nefiindu-le cunoscute sau nefiind incapabili sa inteleaga adevarata valoare a acestora.

Artele Martiale au ca scop fundamental formarea omului echilibrat din toate punctele de vedere si avand  cunostinte moral sanatoase ,cu stapanire de sine, conditie fizica excelenta , reflexe de exceptie, avand o coordonare musculara perfecta si o dezvoltare puternica si armonioasa.

In concluzie ca efect al practicarii karate -do  Shotokan un om nu poate fi considerat imoral sau violent , folosirea lor in scopuri violente fiindu-i interzisa printr-un cod etic si moral ( cod al practicantilor de karate -do Shotokan fiind utilizat de toti participantii ).

Dezvoltarea karate-do Shotokan au facut ca metodologia de cercetare a unei infrastructuri sa se bazeze pe metodologii stiintifice cat si a formarii cadrelor de specialitate necesare predarii cunostintelor ,priceperi-   lor si deprinderilor specifice diferitelor discipline , ramuri si stiluri.

Dintre artele martiale  un loc de frunte il ocupa ''Karate-do Shotokan '' traducerea sa in limba romana insemnand ''calea luptei cu mainile goale''. Practicarea acestei ramuri in Romania a devenit foarte cunoscuta, de aici nevoia de specialisti bine pregatiti din punct de vedere metodic si psiho-pedagogic care sa conduca procesul de pregatire a lectiilor de antrenament atat la icepatori cat si la inalta performanta , avand ca scop promovarea si dezvoltarea karate Shotokan.
 
Karate Shotokan a urmat inca de la inceput cursul natural al istoriei pentru a deveni ,intr-o epoca foarte veche o stiinta. Istoria ne arata ca inca din preistoria instictelor, violenta era prezentata si ca aceasta revine ciclic printre oameni si popoare,determinan-du-ne sa nu ne facem iluzii : transformarea interioara si suprimarea violentei sunt inca in fiecare dintre noi.

Cuprins
                                                                                                             Pag.
Introducere............................................................…………............... 4
PARTEA I
Capitolul I
Caratcterizarea generala a lucrarii.Actualitatea temei………….11 Definitia incalzirii..…………………………………………………13 Clasificarea exercitiilor de incalzire pe grupele musculare , articulatiile si ligamentele angrenate in procesul de incalzire precum si accidentele la care se supun practicantii de Karate in cazul efectuarii unei incalziri insuficiente dar si in cazul lipsei acesteia  ……...................................................................................… 16
Capitolul II
Analiza literaturii stiintifico-metodice, pe problemele producerii si prevenirii accidentelor, karateka incepatori...................…………22

PARTEA a II a

Capitolul III
Experiment psiho-pedagogic longitudinal si constatativ
cu privire la optimizarea algoritmilor de incalzire din stilul
shotokan..................................................................................……….27
Capitolul IV
Concluzii si recomandari…………….……………………………35
Dictionar cu termeni specifici folositi in lucrare……..…………..36
Bibliografie……………………………….……...………………...44

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Incalzirea la grupele de incepatori in Stilul Shotokan". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSIncepatoriKARATEINCALZIREAEDUCATIE FIZICARange Rover Sportfiguri de stil
Comentarii

vafle voi ce suntenti! Astea-s copii! p-u ce s scotsi bani din ei?!

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan