Istoria Educatiei Fizice si Sportului

Incarcat la data: 24 August 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 63 kb

Omul modern este intr-o intrecere perpetua cu semenii, dar mai ales cu timpul. Pentru a fi competitivi trebuie sa stapanim intreaga problematica a domeniului in care ne desfasuram activitatea. Astazi, nu se mai pune problema omului "complet", ca in epoca Renasterii, in sensul asimilarii a cate ceva din fiecare segment de cultura in parte, ci a omului care cunoaste totul despre profesia sa.

Un asemenea model cultural in domeniul "educatiei fizice si sportului" presupune cu necesitate si cunostinte de istorie. Un om mai putin avizat ar putea sa se intrebe: la ce mai folosesc informatiile intr-un domeniu preponderent motric in care formarea unui corp estetic, realizarea unui record sau invingerea partenerului la intrecere, depind de munca fizica, de muschi si conditia fizica a practicantului ?

Istoria este stiinta care studiaza trecutul societatii omenesti, adica evenimentele politice, economice, sociale si culturale (organizarea societatii, ocupatiile oamenilor, creatiile artistice, credintele religioase, mentalitatile, viata de zi cu zi etc.). Stiinte ajutatoare care concura la dotarea evenimentelor in spatiu si in timp:
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria Educatiei Fizice si Sportului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEEDUCATIE FIZICA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...