Istoric palmares handbal

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Jocul de handbal este un joc  constuit de gandirea unor pedagogi ai epocii moderne. Este un joc relativ tanar, care a aparut in Europa  la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, ca o transformare a unor jocuri cu caracter popular si sub influenta altor jocuri sportive, in special a fotbalului, din a carui idee fundamentalade joc s-a inspirat cel mai mult.
   
Din anul 1892, in Cehoslovacea, este cunoscut un joc sportiv denumit  HAZENA, caruia  Vaclav Karas i-a publicat regulile de joc in anul 1905.
in Danemarca, Holger Nielsen a introdus in scoli un joc  caruia in anul 1898 de HANDBOLD si care avea reguli asemanatoare  handbalului in 7.in anul 1904 autorul jocului tipareste un regulament de joc, organizeaza competitii si pune bazele unei federatii.
   
Din anul 1909 in Ucraina au fost introduse in lectiile de educatie fizica jocuri cu mingea, dintre care unul jucat in 7 jucatori se semana foarte mult cu handbalul actual.

In 1913, s-a organizat in Rusia prima competitie de handbalpe terenuri de dimensiuni reduse. in Germania ,inceputirile hndbalului dateaza din anul 1915, cand un profesor de educatie fizica, Max Heiser a imbinat mai multe jocuri populare intr-unul singur, pe care l-a numit TORBAL, care era folosit in timpul iernii ca sport complementar pentru gimnasti.

In anul 1919, Carl Schelens, antrenor de atletism, a adus innoiri substantiale regulilor jocului Torbal, fiind inspirat in principal din jocul de fotbal, a creat un nou joc sportiv ciruia i-a dat denumirea de HANDBAL. Se juca pe terenul de fotbal intre doua echipe formate din cate 11 jucatori.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoric palmares handbal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSHANDBALcentrul istoricEDUCATIE FIZICARange Rover Sport
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....