Teste de masurare a capacitatii motrice

Incarcat la data: 24 Iunie 2010

Autor: Iordache Emil

Pret: 80 credite

Numar pagini: 57

Tip fisier: zip

Marime fisier: 81 kb

Examinarea si masurarea sunt mijloacele de adunare /colectare a informatiilor ulterioare, care indeplinesc realizarea evaluarilor si deciziilor, dar in analiza noi trebuie sa retinem doar factorii care pot influenta rezultatele.Obiectiv


Sa afiseze dezvoltarea rezistentei generale a atletilor ( VO2 MAX)Resurse solicitate


Pentru realizarea testului avem nevoie de urmatoarele:


platforma de alergare unde viteza sa poata fi fixata la 5 mph (8.05 km/h) si inclinarea pantei sa poata fi ajustata in functie de cerinte; cronometru; asistentRealizarea testului


Platforma de alergare porneste startul cu o viteza de 8.05 km/h (5mph) si o inclinare a pantei de alergare de 0%. Atletul incepe testul. Dupa 3 minute rangul/gradul este fixat la 2,5% si apoi dupa fiecare 2 minute, gradul este marit cu 2,5%. Asistentul porneste cronometrul la inceperea testului si apoi il opreste cand atletul este incapabil sa continue.


    Analiza rezultatului testului


Analiza testului curent este comparata cu rezultatul testarilor precedente. Este de asteptat ca prin antrenamentul potrivit intre inregistrarea fiecarei testari sa ne apara o indicare a imbunatatirii performantei. Pornind de la timpul total dedicat alergarii, o estimare a VO2 MAX al atletului poate fi calculata dupa urmatoarea formula:


VO2 MAX = (timpul * 1.444) + 14.99


Timpul este valoarea totala inregistrata, exprimata in minute si fractinui ale minutelor.Exemplu


    Atletul opreste testarea dupa 13 minute si 15 secunde de alergare.


VO2 MAX = (13.25 *1.444) + 14.99


VO2 MAX = 34.123 mls/kg/minGrupul tinta


Acest test este util pentru testarea posibilitatilor VO2 MAX pentru atletii ce relaizeaza probe de rezistenta, dar in acelasi timp si pentru jucatorii ce practica sporturi  cum sunt: fotbalul, rugby, etc., nu si individual unde acest test este contraindicat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teste de masurare a capacitatii motrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURStesteEDUCATIE FIZICAcapacitate motrica