Aplicatii ale procesoarelor de semnal in comunicatii

Incarcat la data: 30 Iunie 2010

Autor: bogdan ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 134 kb

Procesoarele numerice de semnal realizeaza operatii matematice. Calculatoarele folosite pentru afaceri si alte aplicatii generale nu sunt optimizate pentru algoritmi de prelucrare numerica a semnalelor (cum ar fi
filtrarea digitala sau analiza Fourier).


Microprocesoarele DSP sunt specializate pentru prelucrarea numerica a semnalelor. Numarul acestor dispozitive a cunoscut o crestere deosebita in ultimii zece ani, fiind folosite aproape in orice domeniu, de la telefoanele celulare pana la instrumentele stiintifice avansate.

Calculatoarele sunt extrem de utile in doua directii principale: - manipularea datelor (procesarea cuvintelor si managementul bazelor de date); - calculele matematice (folosite in stiinta, inginerie si procesarea semnalelor digitale). Toate microprocesoarele pot realiza ambele sarcini. Este scump sa realizezi un dispozitiv optimizat pentru amandoua. Exista diferente in proiectarea hardware, cum ar fi marimea numarului de instructiuni si manipularea intreruperilor.

Importante sunt si problemele de marketing: costul de dezvoltare si fabricare, durata de viata a produsului, etc. .
2 Aplicatii ale procesoarelor de semnal in comunicatii Microprocesoarele traditionale s-au indreptat in principal catre manipularea datelor. Similar, procesoarele DSP sunt concepute pentru realizarea calculelor matematice necesare procesarii semnalelor digitale. Tabelul 1.1 arata cele mai importante diferente dintre aceste doua categorii.

Manipularea datelor este bazata pe miscarea datelor si verificarea inegalitatilor, in timp ce calculul matematic foloseste in special inmultirea si adunarea.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aplicatii ale procesoarelor de semnal in comunicatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICATIIAPLICATIIPROCESOAREElectronica industriala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan